Кейк с матча и бял шоколад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
70 г. захар (еритритол)
70 г. разтопено масло
120 г. разтопен бял шоколад
60 г. брашно, тип 0
8 г. матча на прах
1 щипка сол
35 мл. прясно мляко (може и без)
30 г. разтопен бял шоколад за декорация

Алергени

Яйца
Масло
Шоколад
Глутен
Прясно мляко

Вдъхновена от последното си пътешествие до Италия, и разбира се, сдобила се с една камара книги за готвене и печене, Ви представям един италиански кейк с матча и бял шоколад. Приготвя се за минути, много е елегантен, има приятен нежно зелен цвят и лек аромат на матча. Оригиналната рецепта е със захар и прясно мляко. Аз заместих захарта с еритрол и пропуснах млякото. Получи се страхотен кейк, който свърши преди да го полея с разтопен шоколад. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 150 градуса и притответе тавичка с размери 25х25 см. 

2

Разбийте с миксер жълтъците със захарта или еритритола. Добавете разтопеното масло, разтопения шоколад, брашното, матчата и солта.

3

Постепенно добавете и прясното мляко. Ако не държите да се придържате към оригиналната рецепта, може да пропуснете тази стъпка. Аз направих кейка без мляко и даже повече ми хареса. 

4

Разбийте белтъците на сняг, докато се образуват връхчета и белтъците стоят стабилно в купата.

5

Прибавете белтъците към шоколадовата смес и разбъркайте със шпатула внимателно, докато всичко се смеси добре.

6

Изсипете сместа в тавичката и печете 45 минути.

7

Щом кейкът поизстине, декорирайте с още разтопен бял шоколад.

Рецепти за още сладкиши

Други рецепти от Италианската кухня