Съставки
-
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
-
70 г. захар (еритритол)
-
70 г. разтопено масло
-
120 г. разтопен бял шоколад
-
60 г. брашно, тип 0
-
8 г. матча на прах
-
1 щипка сол
-
35 мл. прясно мляко (може и без)
-
30 г. разтопен бял шоколад за декорация
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Разбийте с миксер жълтъците със захарта или еритритола. Добавете разтопеното масло, разтопения шоколад, брашното, матчата и солта. |
3
|
Постепенно добавете и прясното мляко. Ако не държите да се придържате към оригиналната рецепта, може да пропуснете тази стъпка. Аз направих кейка без мляко и даже повече ми хареса. |
4
|
|
5
|
Прибавете белтъците към шоколадовата смес и разбъркайте със шпатула внимателно, докато всичко се смеси добре. |
6
|
Изсипете сместа в тавичката и печете 45 минути. |
7
|
Щом кейкът поизстине, декорирайте с още разтопен бял шоколад. |
Kоментар