Съставки
-
300 г. ябълково пюре (как да си направим ябълково пюре)
-
100 мл. овесено мляко
-
70 мл. кокосово масло, разтопено
-
180 г. овесено брашно, без глутен
-
125 г. брашно от кафяв ориз
-
40 г. картофено нишесте
-
120 г. кокосова захар
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1/2 ч.л. сода бикарбонат
-
120 г. замразени малини
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете брашната, кокосовата захар, содата и бакпулвера. Разбъркайте добре. |
3
|
В друга купа смесете ябълковото пюре с овесеното мляко и кокосовото масло. Разбъркайте. Излейте течните съставки при сухите и размесете внимателно. |
4
|
|
5
|
Сложете кейка във фурната и печете 40-50 минути или докато клечка за зъби излезе суха от сърцевината му. |
6
|
Извадете от фурната и оставете да се охлади добре преди да разрежете. |
Kоментар