Кейк с вишни

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

200 г. овесено брашно, без глутен
150 г. бадемово брашно 
1 ч.л. сода 
100 г. кокосова захар
60 мл. кокосово масло, разтопено
250 мл. газирана вода
300 г. вишни, пресни или замразени

Този лесен за приготвяне и здравословен сладкиш носи полъха и аромата на лятото. Богат е на вишни, които прекрасно допълват вкуса на кейка и носят една лека и ефирна киселинност, която чудесно балансира сладостта.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тавичка с размери 20х20 см.

2

В голяма купа смесете двата вида брашно със содата, кокосовата захар и кокосовото масло. Дoбавете и газираната вода. Разбъркайте добре.

3

Добавете вишните и отново разбъркайте. Прехвърлете сместа в тавичката. Отгоре поставете още вишни.

4

Печете във фурната за 25-30 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине добре преди да сервирате. 

Рецепти за още кейкове