Съставки
-
За пълнежа на бонбоните:
-
100 г. кокосова паста (кокосов крем)
-
2 с.л. кокосови стърготини
-
2 с.л. мед или кленов сироп (за веган вариант)
-
2 к. етерично масло от мента на doTerra
-
За глазурата:
-
100 г. какаова маса
-
2 с.л. мед или кленов сироп (за веган вариант)
Как да приготвим
1
|
Пригответе си формички за бонбони, най-добре силиконови и добре подсушени. |
2
|
Смесете съставките за пълнежа и оставете настрана. |
3
|
Разтопете какаовата маса на водна баня. Махнете от котлона и добавете меда или кленовия сироп. Изсипете шоколада във формичките, обърнете ги наобратно и остранете излишното количество. Трябва да има тънък слой по стените на формичките. Приберете във фризера за 5-10 минути. |
4
|
Извадете от фризера и добавете пълнеж във всеки бонбон. Загладете повърхността на бонбоните. Пак приберете във фризера за няколко минути. |
5
|
Залейте с останалата шоколадова смес бонбоните и загладете внимателно, отстранете излишното количество шоколад. |
6
|
Съхранявайте бонбоните в хладилник. |
Kоментар