Съставки
-
200 г. овесено брашно, без глутен
-
1 ч.л. сода бикарабонат
-
2 ч.л. канела на прах
-
3/4 ч.л. джинджифил на прах
-
1/2 ч.л. карамфил на прах
-
1 средно голяма тиквичка
-
1 с.л. смляно ленено семе
-
200 мл. ябълково пюре
-
130 мл. кленов сироп
-
75 мл. овесено мляко
-
черен шоколад на калети, по желание
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Настържете тиквичката на ренде и изцедете течността от нея внимателно. Разтворете смляното ленено семе в 3 с.л. вода. Оставете за 15 минути, докато се желира. |
3
|
В купа смесете овесеното брашно, содата и подправките. Разбъркайте добре. |
4
|
|
5
|
Прехвърлете сместа във формичката. Разпределете я равномерно. Сложете във фурната и печете около 50 минути. |
6
|
Извадете от фурната и оставете кейкът да се охлади за 15 минути. После извадете от формичката и оставете да изстине още 15 минути преди да разрежете. |
Всички коментари
Kоментар