Съставки
-
1 ч.ч бадемово брашно
-
1/2 ч.л. сода бикарбонат
-
щипка морска сол
-
1/2 ч.ч. кокосова захар
-
1/2 ч.ч. пълнозърнест сусамов тахан
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
50 г. бял шоколад на топчета (с кокосова захар и без млечни съставки)
-
20 г. сусам - бял или черен по избор
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете бадемовото брашно, содата, солта и кокосовата захар и разбъркайте добре. После добавете сусамовия тахан и ваниловия екстракт. Разбъркайте внимателно и прибавете 1-2 с.л. вода, така че да успеете да получите тесто. |
3
|
Сложете сусама и част от белия шоколад в тестото и разбъркайте. С леко влажни ръце оформете топчета и подредете в тавата. Не ги притискайте отгоре, така остават по-меки и дъвчащи отвътре. Ако искате да са по-хрупкави, леко ги притиснете отгоре с длани. |
4
|
Всички коментари
Kоментар