Как да приготвим
1
|
Разтопете 200 г. от шоколада на водна баня в голяма купа, която не допира водата. Следете водата в тенджерата да не завира. Използвайте шоколад на калети или натрошен. Шоколадът трябва да се загрее до 45-50 градуса. Свалете от котлона и добавете в купата осталите 100 г. Разбъркайте енергично, докато се разтопи и останалия шоколад. Така шоколадът лесно се охлажда до желаната температура от 32 градуса. За да проверите дали е готов, капнете 1 капка разтопен шоколад върху хартия за печене и сложете в хладилника. Ако стане гладка и лъскава, значи шоколадът е готов. |
2
|
Изсипете темперирания шоколад във формичките. Задължително използвайте чисти и напълно сухи форми. Шоколадът НЕ обича вода. Обърнете формичките над купата, за да се отцеди излишния шоколад. |
3
|
Сложете формичките в хладилника за 10 минути, не повече, тъй като шоколадовата обвивка ще се счупи. |
4
|
В 3 отделни купички смесете всички съставки за пълнежите. |
5
|
Извадете формичките и оставете да починат на стайна температура за кратко. След това внимателно напълнете с пълнежа, като внимавате да не прелива от формичките. Тупнете няколко пъти формичките на плота, за да се отстранят въздушните мехурчета. Върнете отново в хладилника. |
6
|
Накрая отново залейте с темперирания шоколад и загладете повърхността на формичките, отстранете излишния шоколад с шпатула. |
7
|
Приберете в хладилника за няколко часа. |
8
|
Преди да сервирате, оставете на стайна температура за няколко минути и с леко потупване извадете бонбоните от формичките. |