Съставки
-
350 г. фъстъчен тахан с парченца
-
3 с.л. кокосово масло
-
5-6 с.л. кленов сироп
-
2 ч.л. кокосово брашно
-
2 с.л. пукано просо (по желание)
-
сокът на 1/2 портокал
-
настърганата кора на 1 портокал, био
-
180 г. черен шоколад
-
5-6 к. етерично масло от портокал
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Разтопете черния шоколад на водна баня. Махнете от котлона и сложете капките етерично масло от портокал и разбъркайте. Половината от шоколада изсипете върху дъното на формичката и разпределете равномерно. Прибере в хладилника. |
3
|
Сложете фъстъчения тахан и кокосовото масло на водна баня да се затопли за кратко. Добавете кленовия сироп, кокосовото брашно, корите от портокал и портокаловия сок. По желание сложете и пукано просо. Разбъркайте всичко добре и изсипете върху охладения шоколад. Притиснете с ръце тахановата смес, така че да се разпредели равномерно. |
4
|
|
5
|
Докато не е съвсем твърд шоколадът, разрежете на малки парченца, във формата на квадратчета. |
6
|
Съхранявайте бонбоните на хладно. |
Kоментар