Домашни бонбони Черноморец

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

350 г. фъстъчен тахан с парченца 
3 с.л. кокосово масло
5-6 с.л. кленов сироп
2 ч.л. кокосово брашно
2 с.л. пукано просо (по желание)
сокът на 1/2 портокал
настърганата кора на 1 портокал, био
180 г. черен шоколад
5-6 к. етерично масло от портокал
Основни неща

Фъстъченият тахан в комбинация с черен шоколад е абсолютна класика, а като добавим малко портокал, стават много близки до добре познатите ни бонбони Черноморец

Но, разбира се, домашното си е най-добре. Тези бонбони не съдържат глутен, нито бяла рафинирана захар. Приготвят се бързо и лесно и могат да се замразят за по-дълго време.

Съставки

Как да приготвим

1

Пригответе формичка с размери 20х20 см и покрийте с хартия за печене.

2

Разтопете черния шоколад на водна баня. Махнете от котлона и сложете капките етерично масло от портокал и разбъркайте. Половината от шоколада изсипете върху дъното на формичката и разпределете равномерно. Прибере в хладилника. 

3

Сложете фъстъчения тахан и кокосовото масло на водна баня да се затопли за кратко. Добавете кленовия сироп, кокосовото брашно, корите от портокал и портокаловия сок. По желание сложете и пукано просо. Разбъркайте всичко добре и изсипете върху охладения шоколад. Притиснете с ръце тахановата смес, така че да се разпредели равномерно. 

4

Изсипете отгоре останалия шоколад и заравнете. Приберете на хладно за 5 минути, след това с вилица направете вълни по шоколада. Отново приберете на хладно, докато стегне леко шоколадът.

5

Докато не е съвсем твърд шоколадът, разрежете на малки парченца, във формата на квадратчета.

6

Съхранявайте бонбоните на хладно.

Още рецепти с фъстъчен тахан

Още рецепти за бонбони

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече