Съставки
-
80 мл. кокосово масло
-
100 г. кокосова захар (може да промените количеството в зависимост от сладостта, която желаете)
-
1 ч.л. канела на прах
-
1/2 ч.л. сол
-
нарязани сурови лешници (количеството и вида на ядките варира, може да сложите от 1 до 2 шепи общо, или да добавите орехи, шам фъстък, макадамия)
-
нарязани сурови бадеми
-
нарязано сурово кашу
-
2 ч.ч. фини безглутенови овесени ядки
-
5-6 с.л. ядки от киноа, пресовани
-
5-6 с.л. ядки от елда, пресовани
-
1 с.л. чиа
-
1 с.л. сусам
-
1 с.л. ленено семе
-
4 с.л слънчогледови семки
-
1 ч.ч. кокосови стърготини
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В голям тиган загрейте за няколко минути кокосовото масло, кокосовата захар, канелата, солта и ядките. Разбърквайте. |
3
|
После добавете беглутеновите овесени ядки, ядките от киноа и елда, чиата, сусама, лененото семе, слънчогледовите семки и кокосовите стърготини. Разбъркйте добре. |
4
|
Прехвърлете всичко върху тавата и разпределете на тънък пласт. Печете около 8-10 минути, като разбърквате от време на време. |
5
|
Сервирайте кокосовата гранола с кокосов йогурт и пресни плодове. По желание може да полеете отгоре с малко мед и лешников тахан. |
Kоментар