Как да приготвим
1
|
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с малко сол на пухкав сняг. Добавете на части еритритола към белтъчната смес. |
2
|
Отделно разбийте сметаната за 1-2 минути, като внимавате да не се пресече. Прибавете жълтъците и ваниловия екстракт и разбийте още малко, докато се поемат от сметаната. |
3
|
Смесете двете купи, като добавите белтъците към сметаната. Разбъркайте внимателно с шпатула, докато стане еднородна смес. |
4
|
Прехвърлете в подходящ съд за съхранение във фризер. След 3-4 часа сладоледът е готов. Не е нужно разбъркване. |
5
|
Сервирайте сладоледа, полят със сос и ядки. Аз използвах моето сладко от глухарчета и натрошени бразилски орехи. Стана уникално вкусно. |