Как да приготвим
1
|
Пригответе 2 бурканчета. На дъното сложете от гръцкия йогурт. |
2
|
Разтопете в микровълновата фурна черния шоколад. Сложете го като втори пласт в бурканчетата. Може да използвате и течен шоколад, но ще е малко по-калорично. |
3
|
В купичка смесете овесените ядки, орехите и сушените боровинки. Добавете меда и джинджифиловия сироп и забъркайте. Покрийте дъното на тавичка със сместа и запечете във фурната за около 3-4 минути, докато овесените ядки придобият лек загар. С получената гранола завършете и третия пласт на десерта. |
4
|
За да получите джинджифиловия сироп сложете на котлона 50 мл. вода да заври. Щом кипне сложете обелен и нарязан на колелца джинджифил, голям около 1-2 см. и 3-4 с.л. захар. Оставете на котлона докато захарта се разтопи. |