Как да приготвим
1
|
|
2
|
Разделете черешите по равно в две купички- в едната смесете с меда, а в другата с кокосовата захар. |
3
|
За да направите франжипана сложете в блендер бадемовото брашно, маслото, ваниловия екстракт и кокосовата захар и блендирайте. Добавете яйцето и блендирайте отново. Получава се гъста паста. |
4
|
Загрейте фурната на 170 градуса. |
5
|
Пригответе хартия за печене, леко набрашнена и направо върху нея разточете тестото. Намажете тестото с франжипана, като оставите 2-3 см. от него ненамазано по краищата. Отгоре подредете черешите с кокосова захар. Прегънете навътре краищата. Намажете отгоре тестото с разбитото яйце. Дръпнете хартията за печене с галета и просто прехвърлете върху тавата. |
6
|
Печете 35-40 минути, докато галетът добие златист загар. |
7
|
Извадете от фурната и оставете да изстине. Отгоре поръсете с черешите с мед. Галетът е още по-хубав на следващия ден, ако остане! |