Съставки
-
За маслената основа:
-
125 г. пълнозърнесто пшенично брашно
-
125 г. пълнозърнесто брашно от лимец
-
щипка сол
-
1 с.л. кокосова захар
-
120 г. масло, студено, нарязано на парчета или твърдо кокосово масло
-
1 яйце, разбито за намазване
-
За бадемовия франжипан:
-
100 г. бадемово брашно
-
1 с.л. масло или кокосово масло
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
2 с.л. кокосова захар
-
1 яйце
-
За черешите:
-
500 г. череши, почистени от костилките
-
1 с.л. мед
-
1 с.л. кокосова захар
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Разделете черешите по равно в две купички- в едната смесете с меда, а в другата с кокосовата захар. |
3
|
За да направите франжипана сложете в блендер бадемовото брашно, маслото, ваниловия екстракт и кокосовата захар и блендирайте. Добавете яйцето и блендирайте отново. Получава се гъста паста. |
4
|
Загрейте фурната на 170 градуса. |
5
|
Пригответе хартия за печене, леко набрашнена и направо върху нея разточете тестото. Намажете тестото с франжипана, като оставите 2-3 см. от него ненамазано по краищата. Отгоре подредете черешите с кокосова захар. Прегънете навътре краищата. Намажете отгоре тестото с разбитото яйце. Дръпнете хартията за печене с галета и просто прехвърлете върху тавата. |
6
|
Печете 35-40 минути, докато галетът добие златист загар. |
7
|
Извадете от фурната и оставете да изстине. Отгоре поръсете с черешите с мед. Галетът е още по-хубав на следващия ден, ако остане! |
Kоментар