Съставки
-
За основата:
-
2 ч.ч. лешници и орехи, смлени на брашно в блендер
-
80 г. паста от фурми
-
4 с.л. кокосово масло, разтопено
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
10 какаови зърна, натрошени в блендер
-
5 с.л. кокосови стърготини
-
За крема:
-
2 ч.ч. кашу, накиснато предварително във вода за 2-4 ч.
-
100 мл. кленов сироп
-
сокът от 1 лимон
-
200 мл. кокосово мляко от консерва
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
1/2 с.л. арония на прах
-
За топинга:
-
4 ч.ч. сини боровинки
-
60 г. кокосова захар
-
1-2 с.л. арарут на прах
Как да приготвим
1
|
|
2
|
За да направите основата смесете всички съставки и размачкайте с пръсти. Разстелете по дъното на формата, като разпределите с ръце равномерно навсякъде. Приберете във фризера, за да стегне. |
3
|
За да направите крема сложете в блендер всички съставки без аронията и блендирайте поне 1-2 минути. Кремът трябва да е гладък, без парченца. Ако има все още парчета, продължете да блендирате още малко. Разделете крема на две равни части, доколкото е възможно. (Аз го делих на око. Ако искате да се прецизни, претеглете двете половини на крема.) |
4
|
В едната част на крема сложете арония на прах и отново блендирайте, за да се разпредели равномерно и да добие бледо лилав цвят. |
5
|
Изсипете първо белия крем върху основата. Разпределете равномерно и приберете във фризера. |
6
|
След 10-15 минути, покрийте и с лилавия крем и пак приберете на хладно. |
7
|
За да направите топинга сложете боровинките в малък съд на котлона на средна степен. Оставете да заврат и добавете кокосовата захар. Смесете арарута с малко вода и добавете към боровинките. Разбърквайте непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Свалете от огъня и оставете да изстине напълно. Така ще се сгъсти още повече. |
8
|
Залейте чийзкейка с боровинковия сос. По желание украсете с малко кокосови стърготини отгоре. Оставете за няколко часа в хладилника преди да сервирате. |
9
|
Съхранявайте в хладилник до 2-3 дена. |
Kоментар