Съставки
-
70 г. черен шоколад, най-малко 70% какао или 70 г. какаова маса
-
60 г. кокосово масло
-
80 мл. кленов сироп (ако използвате какаова маса, може да сложите повече кленов сироп, до достигане на желаната сладост)
-
3 с.л. арарут на прах
-
3 с.л. какао на прах
-
щипка морска сол
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
2 яйца
-
150 г. малини (ако използвате замразени малини, ги оставете предварително на стайна температура, леко да се размразят)
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В голяма купа на водна баня разтопете шоколада или каковата маса и кокосовото масло. Махнете от огъня и добавете останалите продукти. Разбъркайте добре с миксер или телена бъркалка. С миксер се получава малко по-пухкаво брауни. Добавете част от малините и отново разбъркайте внимателно. Ако използвате замразени малини, ги оставете на стайна температура да се размразят, защото иначе добавени студени към топлия шоколад, много бързо го стягат и браунито няма да се надигне. |
3
|
Изсипете сместа в тавичката и отгоре сложете и останалите малини. Печете във фурната 25 минути. |
4
|
Извадете от фурната и оставете да изстине добре преди да разрежете. |
Всички коментари
Kоментар