Съставки
-
100 г. меко масло
-
80 г. кокосова захар
-
2 с.л. кленов сироп
-
170 г. безглутеново брашно
-
1 ч.л. бакпулвер
-
щипка сол
-
40 г. пукан ориз
-
1 пакетче шоколадов чипс
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 160 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
2
|
В голяма купа разбийте маслото със захарта и кленовия сироп. Добавете брашното, бакпулвера и солта и разбъркайте отново. Прибавете пукания ориз и шоколадовия чипс и пак разбъркайте. Оставете малко шоколадов чипс за украса. |
3
|
Оформете с ръце малки топчета и ги подредете в тавата на разстояние едно от друго. Леко ги натиснете отгоре. Ще получите около 12 броя. Украсете всяко топче с шоколадов чипс. |
4
|
Печете 15 минути. Оставете за минута в тавата да изстинат и прехвърлете върху решетка. |
5
|
|
Kоментар