Съставки
-
За бисквитите:
-
130 г. овесено брашно, без глутен
-
70 г. брашно от кафяв ориз
-
2 с.л. тапиока
-
1 ч.л. бакпулвер
-
2 с.л. смляно ленено семе
-
90 г. ябълково пюре
-
85 г. кокосова захар
-
75 г. кокосово масло, разтопено
-
За смокиновия пълнеж:
-
2 ч.ч. сушени смокини, без твърдите дръжки
-
2 с.л. кокосова захар
-
1/4 ч.ч. ябълково пюре
-
1/2 ч.ч. вода
-
1 ч.л. лимонов сок
Как да приготвим
1
|
За да направите смокиновия пълнеж, сложете сушените смокини, кокосовата захар, ябълковото пюре, лимоновия сок и водата в тенджерка на котлона. Оставете да заври и разбъркайте. След 5-6 минути течността трябва да се е изпарила. Махнете от котлона. Прехвърлете сместа в кухненски робот и разбийте до гъста, еднородна смес. |
2
|
За да направите тестото, смесете в голям купа смляното ленено семе с ябълковото пюре, кокосовата захар и кокосовото масло. Разбъркайте добре, докато всичко се смеси. Добавете овесеното брашно, брашното от кафяв ориз, тапиоката и бакпулвера. Разбъркайте до гладко меко тесто. Приберет във фризера да стегне за 15-20 минути. |
3
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
4
|
Извадете охладеното тесто и го разточете между два листа хартия за печене на голям правоъгълник. Поставете от смокиновия пълнеж по дължината на тестото. С долния лист хартия за печене си помогнете да навиете тестото на руло. Заедно с хартията приберете отново във фризера да стегне за още 10 минути. След това лесно с нож разрежете на малки колелца. Подредете в тавата. |
5
|
С останалото тесто процедирайте по същия начин. |
6
|
Печете бисквитите 10-12 минути. |
Kоментар