Съставки
-
100 г. бадемово брашно
-
80 г. бяло безглутеново брашно
-
30 г. кокосово брашно
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 ч.л. канела на прах
-
1/2 ч.л. джинджифил на прах
-
1/2 ч.л. бахар на прах
-
1 яйце
-
80 мл. кокосово масло, разтопено
-
100 мл. кленов сироп
-
5 с.л. пюре от тиква (сварете и намачкайте тиквата)
-
шоколадови калети (черен шоколад поне 70%)
Как да приготвим
1
|
В купа смесете брашната и подправките. |
2
|
В отделна купа смесете кокосовото масло, кленовия сироп и яйцето. Добавете пюрето от тиква и разбъркайте добре. Сложете шоколадовите калети (или натрошен черен шоколад с високо съдържание на какао). |
3
|
Прибавете сухите съставки към течните. Ще получите лепкаво тесто. Приберете в хладилника за 30 минути, за да стегне. |
4
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене. |
5
|
С лъжица загребвайте от тестото и поставете в тавата с малко разстояние между бисквитите. По желание може да украсите с още шоколад отгоре. |
6
|
Печете 12-15 минути. Извадете от фурната и прехвърлете върху решетка, за да изстинат. |
Kоментар