Бисквити с орехи и боровинки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 с.л. смляно ленено семе, накиснато в 6 с.л. вода
40 мл. кокосово масло, разтопено
80 г. кокосова захар
60 г. бадемово брашно
110 г. фини овесени ядки, без глутен
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1 ч.л. бурбонска ванилия
1/2 ч.ч. орехи, леко натрошени
1/2 ч.ч. горски боровинки, пресни или замразени

Вкусни бисквити, които се приготвят за минути, с хрупкави орехи и сочни боровинки. Идеални са за следобедно хапване. Не съдържат глутен, бяла рафинирана захар и животински продукти. 

Как да приготвим

1

Накиснете лененото семе за 10 минути в студена вода, докато се желира. 

2

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

3

Смесете лененото семе с кокосовото масло и кокосовата захар. Разбъркайте добре. Добавете бадемовото брашно, овесените ядки, канелата, ванилията и содата. Смесете добре съставките.

4

Накрая добавете орехите и боровинките. Оформете с ръце бисквитите и подредете в тавата.

5

Печете 12-15 минути. 

Още рецепти за бисквити