Съставки
-
80 мл. кокосово масло, разтопено, със стайна температура
-
80 г. кокосова захар
-
1 яйце, със стайна температура
-
150 г. брашно от нахут
-
3/4 ч.л. сода бикарбонат
-
щипка сол
-
черен шоколад или какаова маса, натрошени
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене. |
2
|
В купа смесете кокосовото масло и яйцето. Трябва и двете съставки да със стайна температура, т.е маслото да не е горещо и яйцето да не е студено. Добавете кокосовата захар и разбъркайте добре. |
3
|
В друга купа смесете брашното от нахут, содата и солта. Прибавете към течните съставки и разбъркайте добре. Прибавете и натрошения шоколад. |
4
|
С лъжица оформете топки и подредете в тавата. Леко натиснете с пръсти отгоре бисквитките. |
5
|
Печете 10-12 минути, докато добият лек загар. |
6
|
Оставете бисквитите да изстинат за кратко, преди да ги прехвърлите върху решетка. |
Всички коментари
Kоментар