Бисквити с моркови и пшенични трици

  • 30 мин. плюс 30 мин. за стягане на сместа
  • 16
  • Лесна
  • 180°C
  • 0 kоментара
  • Българска кухня

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 настръган морков, средно голям
100 г. пшенични трици
100 г. нишесте от тапиока
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил на прах
1/4 ч.л. индийско орехче
1 щипка сол
30 мл. кокосово масло, разтопено
1 яйце
180 мл. мед / агаве

Алергени

Яйца
Мед
Пшенични трици

Малки, здравословни бисквити с моркови и пшенични трици, които може да предложим и на децата. Особено вкусни са с чаша мляко или билков чай. 

Как да приготвим

1

В купа смесете всички сухи съставки и разбъркайте добре. 

2

В друга купа смесете маслото, яйцето и меда. Смесете сухите и мокрите съставки и добавете настърганите моркови. Разбъркайте и оставете в хладилника за 30 минути, за да стегне леко сместа. 

3

Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте тава с хартия за печене. Съвсем леко намазнете хартията за печене, за да не залепнат бисквитите.

4

С ръце оформете топчета и подредете в тавата. 

5

Печете около 15 минути. Оставете леко да изстинат в тавата. Сервирайте с чаша мляко.

Други рецепти за бисквити

Други рецепти с брашно от тапиока

Други рецепти с моркови