Съставки
-
1 настръган морков, средно голям
-
100 г. пшенични трици
-
100 г. нишесте от тапиока
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 ч.л. канела
-
1/4 ч.л. джинджифил на прах
-
1/4 ч.л. индийско орехче
-
1 щипка сол
-
30 мл. кокосово масло, разтопено
-
1 яйце
-
180 мл. мед / агаве
Как да приготвим
1
|
В купа смесете всички сухи съставки и разбъркайте добре. |
2
|
В друга купа смесете маслото, яйцето и меда. Смесете сухите и мокрите съставки и добавете настърганите моркови. Разбъркайте и оставете в хладилника за 30 минути, за да стегне леко сместа. |
3
|
Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте тава с хартия за печене. Съвсем леко намазнете хартията за печене, за да не залепнат бисквитите. |
4
|
С ръце оформете топчета и подредете в тавата. |
5
|
Печете около 15 минути. Оставете леко да изстинат в тавата. Сервирайте с чаша мляко. |
Kоментар