Бисквити с лешников тахан и чиа

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 с.л. смляно ленено семе, разтворено в 3 с.л. вода
150 г. лешников тахан
1 ч.л. кокосово масло, разтопено
50 г. кокосова захар
2 с.л. какао на прах
1 щипка сол
1 с.л. чиа семена

Алергени

Лешников тахан

Най-лесните бисквити, които се приготвят само за 20 минути. Бисквитите с лешников тахан и чиа са много хрупкави, приятен акцент добавят семената чиа. Децата ги харесват, а и не съдържат нито глутен, нито млечни продукти, нито яйца, нито бяла рафинирана захар. Включете децата в направата на ромбчетата отгоре с вилица.

Как да приготвим

1

В малка купичка смесете лененото семе и водата и разбъркайте. Оставете настрани.

2

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене. 

3

В купа смесете всички съставки, добавете лененото семе и разбъркайте добре. 

4

С ръце направете малки топчета и ги подредете в тавата с разстояние между тях. С вилица натиснете леко бисквитите отгоре, после отново кръстосано. 

5

Печете около 10 минути. Оставете да изстинат за кратко преди да сервирате. 

Още рецепти за бисквити