Съставки
-
300 г. пълнозърнесто брашно от лимец
-
100 г. бадемово брашно или смлени бадеми
-
1 ч.ч. корнфлейкс, леко натрошен на ръце
-
1 щипка сол
-
150 мл. кокосово масло, без аромат, разтопено
-
120 мл. сироп от агаве
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
60 г. черен шоколад
-
1 ч.л. кокосово масло, разтопено
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете добре брашното, бадемите, корнфлейкса и малко сол. Добавете кокосовото масло, сиропа от агаве и ваниловия екстракт. Разбъркайте до получаване на лепкаво меко тесто. |
3
|
С помощта на лъжица оформете бисквитите и подредете в тавата с малко разстояние между тях. |
4
|
|
5
|
Извадете от фурната и оставете да изстинат. |
6
|
През това време разтопете на водна баня шоколада. Добавете малко кокосово масло и разбъркайте. |
7
|
Потопете вилица в разтопения шоколад и разпръскайте произволно върху бисквитите. Оставете настрани, докато леко стегне шоколадът отгоре. |
Kоментар