Съставки
-
1 авокадо, добре узряло
-
120 мл. бадемов тахан
-
50 мл. кленов сироп
-
1 яйце
-
5 с.л. какао на прах
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
40 г. начупен черен шоколад или шоколадови калети от черен шоколад
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене. Намажете отгоре хартията с малко кокосово масло, за да не залепнат бисквитите. |
2
|
Намачкайте добре авокадото, така че да няма бучки. Ако имате блендер, използвайте него. |
3
|
Добавете всички останали съставки, без шоколадa, и разбъркайте добре с миксер или блендер. |
4
|
Накрая добавете и натрошения шоколад и с шпатула разбъркайте. |
5
|
С помощта на лъжица, потопена в топла вода, оформете бисквитите. Леко загладете отгоре и поръсете с още шоколадови калети отгоре, ако желаете. |
6
|
Печете около 12 минути. Оставете да изстинат за кратко и прехвърлете върху решетка. |
Kоментар