Бисквитени сандвичи с кокосово-шоколадов крем

  • 40 мин. плюс време за охлаждане
  • 15
  • Обикновена
  • 170°C
  • 0 kоментара
  • Американска кухня

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За бисквитите:
100 г. бадемово брашно
30 г. кокосово брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
100 г. кокосово масло, разтопено
100 г. кокосова захар
100 г. бадемов тахан
1 ч.л. ванилов екстракт 
1 яйце
За кокосово-шоколадовия крем:
80 г. черен шоколад или какаова маса
80 г. кокосов крем (паста)
1 ч.л. ванилов екстракт
щипка сол
30 мл. кленов сироп или мед, ако използвате какаова маса

Алергени

Бадемово брашно
Бадемов тахан
Яйца
Черен шоколад
Мед

Ето това са изкусителни бисквитени сандвичи - гледам ги и се чудя един ли да изям или два. Истината е, че само един сандвич е напълно достатъчен - сладък, много шоколадов, леко хрупкав, но и с леко дъвчаща текстура. 

Бисквитените сандвичи не съдържат глутен, бяла рафинирана захар и млечни продукти. Подходящи са за парти, за подарък или за споделяне на моменти с близки приятели. 

Как да приготвим

1

Започнете с направата на кокосово-шоколадовия крем, за да има време да се охлади и да стегне. Разтопете на водна баня черния шоколад или какаовата маса. Махнете от котлона и добавете кокосовия крем, ваниловия екстракт, солта и кленовия сироп (ако използвате какаова маса). Разбъркайте сместа и оставете настрани да изстине напълно. 

2

В купа смесете всички сухи съставки - брашната, содата и солта. Разбъркайте добре.

3

В друга купа смесете кокосовото масло и кокосовата захар. Разбийте с миксер за кратко и добавете бадемовия тахан, ваниловия есктракт и яйцето. Отново разбийте, докато се получи гъста, лепкава смес. Прибавете сухите съставки и разбъркайте. Приберете тестото за половин час в хладилника. 

4

<span>Загрейте фурната на 170 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. </span>

5

<span>Разделете тестото на около 30 топки. Аз получих толкова. Подредете в тавата и леко притиснете с длани отгоре всяка бисквита. Печете 12 минути, докато бисквитите стегнат отгоре. Не ги препичайте твърде много, те ще стегнат още, когато изстинат. </span>

6

<span>Когато бисквитите изстинат и кремът е вече стегнал, намажете една бисквита и слепете отгоре с друга. Получават се 15 слепени сандвича. </span>

Още рецепти за бисквити