Съставки
-
1 ч.ч. нахутено брашно
-
120 г. пречистено масло, гхи или кокосово масло, разтопено
-
120 г. кокосова пудра захар
-
1/2 ч.л. кардамон на прах или 1 к. етерично масло от кардамон на doTerra (за по-изразен аромат и по-силни противовъзпалителни свойства)
-
шепа кашу, натрошено
Как да приготвим
1
|
В голям тиган загрейте на котлона нахутеното брашно. Намалете степента на котлона, за да не загори брашното. Разбърквайте постоянно с дървена лъжица, докато брашното пусне аромата си и добие лек кафеникав цвят. Ще започне да мирише на леблебия. |
2
|
Добавете кокосовото масло или гхито и кардамона. Ако използвате етерично масло от кардамон, го прибавете първо към маслото и после към брашното. Разбърквайте с дървената лъжица, докато маслото попие добре. |
3
|
За да направите кокосова пудра захар, сложете захарта в блендер и разбийте за няколко секунди, докато стане прахообразна. Добавете я към сместа. |
4
|
Накрая сложете натрошеното кашу или други ядки по избор. Оставете сместа да се охлади. Щом изстине, оформете на топчета. Съхранявайте в хладилник. |
Всички коментари
Kоментар