Съставки
-
За мъфините:
-
100 г. овесено брашно, без глутен
-
70 г. брашно от кафяв ориз
-
30 г. бадемово брашно
-
40 г. брашно от елда
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1/2 ч.л. сода бикарбонат
-
1/2 ч.л. бурбонска ванилия на прах
-
80 г. кокосова захар
-
100 г. ябълково пюре (как да си направите ябълково пюре)
-
50 мл. кокосово масло Tropicana, разтопено на водна баня
-
130 мл. бадемово или овесено мляко ( как да си направите овесено мляко)
-
3/4 ч.ч. горски боровинки, замразени или пресни
-
Бяла глазура:
-
6 с.л. кокосова паста, разтопена на водна баня
-
3 с.л. кленов сироп
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В голяма купа смесете всички брашна, заедно с бакпулвера, содата, ванилията и кокосовата захар. Разбъркайте добре. Добавете ябълковото пюре, кокосовото масло и млякото. Разбъркайте хубаво, така че всичко да се смеси добре. Накрая сложете и боровинките и внимателно размесете. Те боядисват много, така че е възможно тестото леко да се оцвети. Не разбърквайте, обаче твърде много. Аз използвах замразени диви, горски боровинки. Ако нямате такива, заменете с култивирани боровинки. |
3
|
Разпределете тестото във формичките. Аз получих 8 мъфина. Напълнете 3/4 от обема на формичките, тъй като ще нарастнат доста. |
4
|
|
5
|
По желание може да направите глазура на мъфините. Разтопете на водна баня кокосовата паста. Смесете я с малко кленов сироп и разбъркайте. Залейте мъфините с глазурата. |
Kоментар