Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете брашното, арарута, содата и какаото. Разбъркайте добре. |
3
|
Добавете кокосовата захар, маслото, яйцата и заквасената сметана. Разбъркайте поне 5 минути с миксер, докато всичко се смеси добре и стане еднородна смес. |
4
|
Прибавете и настърганото цвекло. Прехвърлете сместа във формичката за торта. |
5
|
Печете 45-50 минути. Извадете и оставете да се охлади добре. |
6
|
За глазурата затоплете сметаната без да завира. Свалете от котлона и добавете черния шоколад. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно. Полейте обилно изпечения блат. Оставете глазурата да стегне за няколко минути на хладно. |
7
|
Съхранявайте в хладилник до 3 дена. |