Съставки
-
За основата:
-
1/2 ч.ч овесени ядки, смлени в блендер на брашно
-
1/2 ч.ч. бадемово брашно
-
2 с.л. какао на прах
-
10 броя фурми, почистени от костилките
-
1 с.л. кокосово масло
-
За муса от дюли:
-
3 печени дюли
-
6-8 броя фурми, почистени от костилките
-
За глазурата:
-
100 г. черен шоколад или 100 г. какаова маса и 2 с.л. кленов сироп
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Загрейте фурната на 190 градуса и печете дюлите за около 20-25 минути, докато станат меки. |
3
|
Прехвърлете печените дюли в блендер. Добавете фурмите и блендирайте. Може да добавите 1-2 с.л. гореща вода. Разбъркайте, оберете стените на блендера и отново разбийте. Целта е да се получи гъста смес, не много фина, може да има малки парченца от фурмите. |
4
|
|
5
|
В купа смесете смлените овесени ядки, бадемовото брашно и какаото и разбъркайте. Оставете настрани. |
6
|
Сложете отново в блендер фурмите, кокосовото масло и малко 1-2 с.л. гореща вода. Тя ще спомогне за по-лесното смилане на фурмите. Блендирайте, докато се получи паста. Добавете пастата от фурми към ядките и с ръце смесете всичко, докато се обединят съставките. Прехвърлете във формичката и притиснете с ръце, така че да се покрие равномерно цялото дъно. |
7
|
Върху основата, разпределете муса от дюли. Охладате съвсем за кратко в хладилника. |
8
|
През това време разтопете на водна баня черния шоколад или какаовата маса, ако ползвате. Свалете от котлона и добавете кленовия сироп, ако сте избрали какаова маса. Разбъркайте добре. Извадете сладкиша от хладилника и залейте с разтопения шоколад. Нарежете на отделни барчета. Сега вече може спокойно да приберете във фризера да стегне добре. |
Всички коментари
Kоментар