Съставки
-
За основата:
-
1 ч.ч. безглутенови овесени ядки, смляни в блендер на брашно
-
1 ч.ч. бадемово брашно
-
1 щипка сол
-
4 с.л. кленов сироп
-
1 ч.л. ванилов екстракт (по желание)
-
2-3 с.л. кокосово масло, разтопено
-
За карамела:
-
4 с.л. препълнени доста бадемов тахан
-
4 с.л. кленов сироп
-
1 щипка сол
-
За топинга:
-
100 г. черен шоколад (с кокосова захар)
Как да приготвим
1
|
|
2
|
За да направите основата на барчетата смесете в купа или блендер смлените овесени ядки, бадемовото брашно, малко сол, кленовия сироп и кокосовото масло. Разбъркайте добре или блендирайте за кратко, докато стане гъста смес. Разпределете я по дъното на формичката и притиснете с ръце, за да се разпредели равномерно. |
3
|
В същата купа смесете бадемовия тахан с кленовия сироп и щипка сол. Разбъркайте добре. Изсипете сместа върху основата и отново разстелете равномерно. Намазнете леко ръцете си с кокосово масло, за да е по-лесно разпределянето на сместа. Приберете във фризера, докато приготвяте топинга. |
4
|
Разтопете на водна баня шоколада. Аз използвах в тази рецепта черен шоколад с кокосова захар. Извадете от фризера охладената основа и залейте с шоколада. Той веднага ще стегне. Разрежете в този момент на отделни барчета и приберете отново в хладилника или сервирайте веднага. |
Kоментар