Съставки
-
100 г. бадемово брашно
-
100 г. брашно от лимец
-
80 г. фини овесени ядки
-
2 с.л. ленено семе, счукано
-
1 ч.л. бакпулвер
-
3 с.л. кокосова захар
-
100 мл. кокосово масло, разтопено
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
120 мл. бадемово мляко
-
50 г. черен шоколад, нарязан или шоколадови капки
Как да приготвим
1
|
|
2
|
После добавете кокосовото масло, ваниловия екстракт и бадемовото мляко. Отново разбъркайте, докато се поемат течните съставки от сухите. Накрая прибавете и шоколада и разбъркайте. |
3
|
Оставете сместа в хладилник за 30 мин., докато стегне. |
4
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
5
|
Извадете сместа от хладилника и с две ръце, леко влажни, оформете топчета. Поставете в тавата и леко притиснете отгоре. Получават се 16 броя бисквити. |
6
|
Печете 25 минути или докато получат загар отгоре. Оставете да изстинат леко. |
7
|
Бисквитите са най-вкусни още леко топли, така че консумирайте веднага. |
Всички коментари
Kоментар