Съставки
-
4 белтъка
-
1/2 ч.л. морска сол
-
1/2 ч.л. лимонов сок
-
230 г. кокосова захар
-
200 г. бадемово брашно
-
150 г. черен шоколад, поне 70% какао, разтопен на водна баня
-
био бадемова есенция (по желание)
-
маскарпоне, заквасена сметана или кокосово кисело мляко за декорация
-
горски плодове - боровинки, ягоди, малини, къпини за декорация
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Разбийте белтъците със солта и лимоновия сок с миксер за 5 минути, докато увеличат обема си и се стегнат. |
3
|
Намалете скоростта на миксера и добавете на части кокосовата захар. Продължете да разбивате, докато захарта се поеме напълно от белтъците. |
4
|
Добавете бадемовото брашно, разтопения шоколад и бадемовата есенция и разбъркайте със шпатула, докато сместа стане еднородна. |
5
|
Прехвърлете сместа във формата за торта и печете 40 минути. |
6
|
Извадете от фурната и оставете да изстине добре преди да декорирате. |
7
|
Аз използвах за декорация заквасена сметана, боровинки и ягоди. |
8
|
Съхранявайте в хладилник до 3 дена. |
Всички коментари
Kоментар