Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 160 градуса и пригответе тавичка, намазана с кокосово масло по стените и дъното. |
2
|
Смесете яйцата и кокосовата захар и разбийте с миксер за 5 минути, докато стане пухкава смес. |
3
|
Добавете смлените бадеми и бакпулвера. Прибавете и ваниловия екстракт. |
4
|
Печете блата 20 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине добре преди да залеете с карамела. |
5
|
За карамела загрейте кокосовата захар с водата и лимоновия сок. Щом заври, започнете да добавяте кокосовата сметана постепенно. Оставете да къкри на бавен огън за 15 минути, като разбърквате от време на време, за да не загори. |
6
|
Полейте блата с карамела и оставете да изстине добре. |
7
|
Разтопете шоколада на водна баня на среден огън. Махнете от котлона, добавете кокосовото масло и разбъркайте. |
8
|
Залейте с шоколадовата глазура върху изстиналия карамел. |