Съставки
-
За блата:
-
220 г. бадеми, сурови, небелени, смлени в блендер на брашно
-
2 яйца
-
100 г. кокосова захар
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
За карамела:
-
90 г. кокосова захар
-
2 с.л. вода
-
1/2 с.л. лимонов сок
-
160 мл. кокосова сметана
-
За шоколадовата глазура:
-
100 г. черен шоколад
-
1 с.л. кокосово масло
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 160 градуса и пригответе тавичка, намазана с кокосово масло по стените и дъното. |
2
|
Смесете яйцата и кокосовата захар и разбийте с миксер за 5 минути, докато стане пухкава смес. |
3
|
Добавете смлените бадеми и бакпулвера. Прибавете и ваниловия екстракт. |
4
|
Печете блата 20 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине добре преди да залеете с карамела. |
5
|
За карамела загрейте кокосовата захар с водата и лимоновия сок. Щом заври, започнете да добавяте кокосовата сметана постепенно. Оставете да къкри на бавен огън за 15 минути, като разбърквате от време на време, за да не загори. |
6
|
Полейте блата с карамела и оставете да изстине добре. |
7
|
Разтопете шоколада на водна баня на среден огън. Махнете от котлона, добавете кокосовото масло и разбъркайте. |
8
|
Залейте с шоколадовата глазура върху изстиналия карамел. |
Kоментар