Хумус с къри и джинджифил
Новият ми любим хумус е този с къри и джинджифил. По-различен от обикновения, но много ароматен и също толкова вкусен.
Когато от Bosch ми изпратиха пасатора MaxoMixx 1000, реших да направя точно този хумус.
Признавам, че съм много приятно изненадана от пасатора. С него се работи изключително лесно, много е лек, удобен, заема малко място, така че винаги е под ръка. Сглобява се много бързо, почиства се лесно.
Ето и как приготвих хумуса:
Съставки за хумуса с къри и джинджифил:
1 1/2 ч.ч. сварен нахут
1 с.л. сусамов тахан
2 скилидки чесън
1 ч.л. къри на прах
1 ч.л. куркума на прах
1,5 см. парче пресен джинджифил, настърган
сокът на 1/2 лимон
1 ч.л. морска сол
Начин на приготвяне:
Всички съставки се поставят в купичката на пасатора MaxoMixx 1000. Поставя се капака и се разбива за няколко секунди. Добавям по малко вода, докато получа желаната от мен гъстота.
Сервирам с накъсан магданоз отгоре, малко лют пипер или хариса и 1 с.л. зехтин, по желание.
Пасаторът MaxoMixx 1000 се справи с разбиването на хумуса и без добавянето на вода, но все пак аз добавих, за да се получи гъстота на хумус.
Ако пък приготвите по-голямо количество хумус, този пасатор има вакуумна система, както и купи и торбички за вакуумиране, за да съхраните по-дълго храната.
Мощността на пасатора е 1000 W и се справи с лекота с разбиването. Освен това, скоростта му може да се променя от 1-ва до 12-та степен, както и турбо фукнция.
Всъщност, в моята рецепта аз използвах чопър функцията на пасатора, но освен нея, той има нож за пасиране, висока кана за пасиране, бъркалка за тесто или крем.
Хареса ми, че уредът е много практичен. Справя се с лекота с приготвянето на сосове, разядки, пастети, разбиване на ядки, рязане на зеленчуци на ситно, пасиране на супи, приготвяне на кремове и други. И много важно - не заема никакво място. Препоръчвам!