Съвети за здравословно хранене
1. Не режете на филийки или на ситни парчета и не стържете плодовете и зеленчуците преди консумация, тъй като по нарязаната повърхност ще се окислят и ще загубят витамин С.
2. Кората на картофите е богата на фибри, а точно под нея се съдържа най-голямо количество витамин С. Така че, се опитвайте да използвате картофите добре остъргани, а не белени. Не оставяйте обелени картофи накиснати във вода, тъй като тя ще извлече витамин С от тях.
3. Купувайте необелени ядки и ги съхранявайте на хладно и тъмно, за да запазят хранителните си вещества. Може да ги държите в запечатан пластмасов плик във фризера.
4. Купувайте месо, яйца и млечни продукти от специализирани магазини. Предпочитайте местни производители. Избягвайте вносна продукция, тъй като понякога стандартите на производство в другата държава са по-малко строги от нашите. Освен това, храната със сигурност не е прясна.
5. Купувайте нетлъсто месо или изрязвайте мазнините, когато има такива. Токсините се натрупват в мазнините, не в крехкото месо.
6. Предпочитайте агнешко месо. Обикновено агнетата се отглеждат по по-естествен начин от останалите месодайни животни.
7. Избягвайте промишлено отглеждана риба, тъй като може да съдържа остатъци от антибиотици и изкуствени оцветители. Купувайте риба, хваната по традиционни начини в дълбоки води.