Лечебен бульон
Лечебният бульон е мощна, богата на минерали течност. Богата е на хранителни вещества от зеленчуците, билките и подправките. Бульонът е лесен за смилане, усвояване и използване от организма ни. Ще откриете, че тази рецепта е колкото успокояваща, толкова и подхранваща. Съставките на тази проста рецепта помагат да се осигурят огромни лечебни ползи както за тялото, така и за душата.
Полезни свойства на съставките:
Морковите помагат за понижаване на кръвното налягане, отпускане на мускулите, успокояване на нервите и балансиране на когнитивната функция.
Лукът и чесънът имат мощни антивирусни и антибиотични свойства и могат да помогнат за елиминирането на тежки метали и паразити от тялото.
Магданозът и гъбите шийтаке съдържат отлична бионалична форма на желязо, която помага да поддържаме кръвта си силна и да предотвратим анемия. Също така са богати на цинк, който е много полезен за лечение на вирусни състояния и укрепване на имунната система.
Джинджифилът и коренът от куркума помагат за намаляване на възпалението и подобряват функцията на черния дроб. Те също така помагат косата да расте силна и кожата да бъде здрава и жизнена.
Този невероятен лечебен бульон може да бъде приготвен предварително и да се съхранява в хладилник. Просто затоплете количество, което ще ви е нужно, сипете в термо чаша и пийте през деня. Този бульон има чудодейната способност едновременно да лекува, да пречиства и да подхранва, което е чудесно допълнение към всеки здравословен режим на хранене.
Ето и как точно се приготвя лечебния бульон:
Съставки:
- 4 моркова, нарязани на парчета или 1 сладък картоф, нарязан на кубчета
- 2 стръка целина, нарязани на парчета
- 2 лука, нарязани на парчета
- 1 ч.ч магданоз, накълцан
- 1 ч.ч. гъби шийтаке, пресни или сушени
- 2 домата, нарязани
- 1 глава чесън (около 6-8 скилидки), нарязани на ситно
- 2,5 см. парче от пресен корен на джинджифил
- 2,5 см. парче от пресен корен на куркума
- 8 ч.ч пречистена вода
- По желание: люти чушки или чили на люспи
Начин на приготвяне:
Сложете всички съставки в тенджера и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри около 1 час. Прецедете и се насладете на този богат на минерали, лечебен и възстановяващ бульон. Или оставете зеленчуците и консумирайте като лека лечебна супа.
Бульонът може да се добавя към различни други ястия или да се консумира самостоятелно.
Допълнителна информация за лечебния бульон:
Лечебният бульон може да се пие по време на настинки. Така ще помогне за по-бързото възстановяване.
Към лечебния бульон могат да добавят всякакви зеленчуци, билки и морски водорасли по ваш избор, като картофи, тиква, корен от репей, кориандър, градински чай, риган, мащерка, карфиол, броколи, аспержи, дулсе, келп, араме, уакаме.
Най-добре е да избягвате добавянето на купен от магазина зеленчуков бульон, животински бульон, животински кости или протеини, сол или други аромати, които не са чисти зеленчуци, билки, водорасли и подправки.
Лечебният бульон може да се съхранява около пет до седем дни в хладилника. Може и да се замрази на отделни порции.
Публикацията е изготвена на базата на съветите и препоръките на Антъни Уилям (Anthony William Medical Medium)
Този блог, неговото съдържание и материали са представени единствено с информационна цел и не са заместител на медицински съвет, диагноза или лечение. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки. Екипът на Кулинарен блог - здравословно в кухнята с Тони не са медицински лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги.