Как да си направим сладко от печени сини сливи
Сладкото от сини сливи е едно от най-вкусните и е невероятно допълнение към печени сладкиши и блатове за торти. Освен, че е толкова вкусно, то се приготвя и много лесно. Може би, даже, най-лесно от всички възможни рецепти за сладко.
Единственото, от което имаме нужда, са добре узрели сини сливи. Нищо друго. А, разбира се и чисти бурканчета.
Съставки:
сини сливи - количестото е според предпочитанията ви
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете сливите от костилките. Поставете ги в тава, с размери, отговарящи на количестовото. Аз имах и малко жълти сливи, затова сложих и от тях.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете сливите да се пекат във фурната за 40-45 минути. От време на време ги разбърквайте, за да се запекат раномерно. Ако прецените, че имат нужда от още печене, оставете във фурната още 5-10 минути.
Извадете от фурната и пасирайте с пасатор сините сливи.
Прехвърлете още горещото сладко в чисти бурканчета, затворете добре и обърнете с капачката надолу.
Това е! Имате най-вкусното, най-лесното и най-здравословното сладко.
Добре узрелите сини сливи имат естествена сладост и сладкото става приятно сладко. Няма нужда от добавяне на абсолютно никаква захар.
Практиката да се слага лимонена киселина в сладката за мен е напълно ненужна. Първо, че това по никакъв начин не повлиява на вкуса и трайността на сладкото. И второ, защото лимонената киселина е изключително вредна за храносмилателната система. Тя дразни стомаха и червата и причинява възпаление. Освен това, лимонената киселина няма нищо общо с естествената киселинност на лимона, а е синтетично създаден продукт от царевица. Така че
!!! Не слагайте лимонена киселина в сладката!!!