Съставки
-
500 г. картофи
-
1 1/2 ч.ч. тапиока
-
1 ч.л. морска сол
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1 ч.л. лук на прах
Как да приготвим
1
|
Сварете картофите на пара или в съд с вода за 20 минути. |
2
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
3
|
Намачкайте картофите с преса за картофено пюре. Добавете тапиоката и подправките. Омесете с ръце, докато получите гладко, еднородно, стегнато тесто. |
4
|
Откъснете парче от тестото и оформете като топче с размерите на голям орех. Подредете в тавата и сложете да печете за 25 минути. |
5
|
Сервирайте хлебчетата още топли. |
Kоментар