Сподели ни в твоите социални мрежи
Или просто копирай линка по - долу

Съставки

500 г. картофи
1 1/2 ч.ч. тапиока
1 ч.л. морска сол
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. лук на прах

Бразилски хлебчета без мазнина

Основни неща

Тази версия на бразилските хлебчета е много вкусна, лесна за приготвяне и здравословна.Традиционно, тези хлебчета се приготвят със сирене и яйца, което ги прави едновременно с високо съдържание на мазнини и гориво за патогените, които причиняват редица хронични заболявания, симптоми и състояния. Затова предпочитам да приготвям у дома тази полезна версия на бразилските хлебчета. Сервирайте хлебчетата като закуска или гарнитура към ястие или супа.

Картофите създават лесна, устойчива форма на глюкоза, която помага за стабилизиране на надбъбречните жлези, храни нервната система, възстановява гликогена в мозъка и е антивирусна и антибактериална.

  • 1 ч.
  • 12
  • Обикновена

Съставки

Как да приготвим

1

Сварете картофите на пара или в съд с вода за 20 минути. 

2

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

3

Намачкайте картофите с преса за картофено пюре. Добавете тапиоката и подправките. Омесете с ръце, докато получите гладко, еднородно, стегнато тесто. 

4

Откъснете парче от тестото и оформете като топче с размерите на голям орех. Подредете в тавата и сложете да печете за 25 минути.

5

Сервирайте хлебчетата още топли. 

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече