Съставки
-
130 г. овесено брашно, без глутен
-
50 г. картофено нишесте
-
40 г. арарут или тапиока
-
1 с.л. смляно ленено семе
-
480 мл. овесено мляко (как да си направите овесено мляко)
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Изсипете 2/3 от овесеното мляко към брашната, разбъркайте и изчакайте 15 минути. Добавете и останалото мляко и изчакайте още 10-15 минути. |
3
|
Загрейте незалепващ керамичен тиган. Изсипете от тестото в тигана и завъртете, така че сместа да достигне всички краища на тигана и да покрие цялото дъно. Печете 2-3 минути от едната страна. Обърнете и допечете още 1-2 минути от другата. |
4
|
Сервирайте с мед, кленов сироп и плодове. |
Всички коментари
Kоментар