Съставки
-
1/2 с.л. гхи (пречистено масло) или зехтин
-
3 стръка праз, почистен и нарязан на колелца
-
1 морков, обелен и нарязан на кубчета
-
2 скилидки чесън, смачкан и нарязан на ситно
-
2 картофа, обелени и нарязани на кубчета
-
600 мл. зеленчуков бульон
-
сол, черен пипер
-
6 ивици бекон
-
1 стрък зелен лук, за поръсване
Как да приготвим
1
|
В тенджера загрейте гхито (как да си направим гхи у дома) и сложете праза, чесъна и моркова. Гответе около 5 минути, докато празът омекне. |
2
|
След това добавете картофите и зеленчуковия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. |
3
|
Оставете да заври и намалете котлона. Оставете да къкри 15-20 минути, докато картофите се сварят. При нужда добавете вода. |
4
|
Пасирайте супата, според предпочитанията Ви, с малки парченца или гладко пасирана. |
5
|
Преди да сервирате загрейте сух тиган и сложете ивиците бекон. Запържете ги на силен котлон за 1-2 минути от всяка страна. Оставете ги на страни за 1 минута, докато изстинат и станат хрупкави. Нарежете ги на ситно и поръсете върху супата. Добавете и нарязан на ситно зелен лук. |
Kоментар