Съставки
-
Салата с карфиолен ориз и сос от кашу и тиквички
-
1/4 глава карфиол
-
1 ч.л. кимион на прах
-
1 краставица, нарязана на кубчета
-
2 домата, нарязани на ситно
-
1 ч.ч. пресен спанак
-
1/2 глава червен лук, нарязан на полумесеци
-
магданоз, за поръсване
-
За сос от кашу и тиквички:
-
1/2 ч.ч. кашу, накиснато в гореща вода
-
1/2 тиквичка
-
сокът на 1/2 лимон
-
2 скилидки чесън
-
няколко стръка магданоз
-
морска сол
-
Салата с карфиолен ориз и хумус
-
1/4 глава карфиол
-
1 ч.л. кимион на прах
-
1 краставица, нарязана на кубчета
-
2 домата, нарязани на ситно
-
1 ч.ч. пресен спанак
-
1/2 глава червен лук, нарязан на полумесеци
-
няколко маслини, нарязани на тънко, без мазнина
-
За хумуса:
-
1/2 ч.ч. сварен нахут
-
1 ч.л. сусамов тахан
-
1 скилидка чесън
-
лимонов сок
-
1/2 ч.л. кимион
-
морска сол
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа за сервиране сложете от карфиоления ориз, нарязаните домати и краставица, спанака и лука. Острани добавете от съответния сос. Гарнирайте с магданоз или малко маслини, без мазнина. |
3
|
За соса от кашу и тиквичка, сложете в блендер всички съставки с малко вода и разбийте добре. |
4
|
Kоментар