Здравословна салата Колсло

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1/2 глава бяло зеле, нарязана на тънки ивици
1/3 глава червено зеле, нарязана на тънки ивици
2 моркова, нарязани на тънки ивици
1 зелена ябълка, нарязан на тънки ивици
3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
1 авокадо, добре узряло
200 мл. ядково или овче/козе кисело мляко
сокът на 1/2 лимон или лайм
1 ч.л. горчица
1 скилидка чесън
1/2 връзка пресен копър
морска сол, прясно смлян черен пипер

Алергени

Кисело мляко

Много обичам салата Колсло. Това беше едно от първите неща, които опитах в Щатите и много ми хареса. Обаче, страндартната версия на салатата е с майонеза, която се приготвя с нездравословна мазнина. Затова аз реших да направя своя версия на майонезата като използвах авокадо и кисело мляко. И тук възможностите са много - за млякото може да се използва кисело мляко от кашу, от кокос или козе/овче мляко. 

Как да приготвим

1

Сложете в голяма купа двата вида зеле с малко сол и намачкайте с ръце за кратко, докато зелето започне да омеква. Добавете нарязаните моркови, ябълка и зелен лук.

2

За да направите соса за салатата сложете в блендер авокадото с киселото мляко, чесъна, копъра, горчицата и лимоновия сок. Подправете с малко сол и черен пипер. Блендирайте, докато се получи кремообразна смес. Изсипете соса в салатата и разбъркайте добре. 

3

Сервирайте с още копър и зелен лук отгоре. 

Още рецепти за салати