Булгур с домати, маслини и листа от цвекло

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За салатата:
200 г. булгур
3-4 средно големи домата, нарязани на ситно
60 г. маслини, нарязани на колелца
4 листа от цвекло, накъсани на парчета
1/2 връзка магданоз, нарязана на ситно
За дресинга:
сокът на 1/2 лимон
3 с.л. зехтин
морска сол
прясно смлян черен пипер

Алергени

Глутен
Домати

Булгурът е чудесен източник на фибри, растителни протеини, манган, магнезий, желязо и витамини от група В. Той е нискокалорична храна, подходяща за диетично хранене и се приготвя изключително бързо. Булгурът доставя на тялото ни добра доза диетични фибри, които са важни за здравето на сърцето и храносмилателната ни система. 

Салата с булгур, домати, маслини и листа от цвекло ме спасява в моментите, когато трябва да приготвя нещо набързо. Сервирам я обилно поръсена с пресен магданоз и лимон. 

Как да приготвим

1

Сложете в тенджера булгура с малко сол и два пъти повече вода, около 400 мл. Оставете да заври и махнете от котлона. Няма нужда да варите булгура. След около 15 минути, той ще е набъбнал достатъчно в горещата вода и ще е готов за консумация. Оставете го да изстине.

2

Прехвърлете булгура в чиния или купа и добавете нарязани домати, маслини, листа от цвекло и магданоз. 

3

Смесете съставките за дресинга и залейте салатата. Аз обичам да добавям още лимон. 

4

Сервирайте с още накъсан отгоре магданоз.

Още рецепти за салати