Самбуса

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1/2 пакет пълнозърнести кори за баница
500 г. сварени картофи
250 г. сварен грах
1 ч.л. къри 
1 ч.л. куркума
1/4 ч.л. кайенски пипер 
1 ч.л. джинджифил, настърган 
щипка черен пипер
зехтин, за намазване на корите

Алергени

Глутен

Самбуса са типични за Арабския свят триъгълни банички с различен пълнеж. Аз заложих на традиционен пълнеж от картофи, грах и подправки. 

Най-хубавото на тези симпатични банички е тяхното приготвяне, което спокойно може да предоставите на децата. Те старателно и с желание прегъват крайчетата на корите, докато получат идеалния триъгълник. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе <span>голяма тава, покрита с хартия за печене.</span>

2

Намачкайте сварените картофи в голяма купа. Добавете граха и подправките и разбъркайте добре. 

3

Разрежете една кора на четири дълги ленти. Сложете малко от пълнежа в единия край и започнете да прегъвате, така че да се получат триъгълници.

4

Подредете баничките в тавата. Намажете съвсем леко със зехтин и печете 15-20 минути или докато добият лек загар отгоре. 

5

Сервирайте топли със свежа салата. 

Още рецепти за предястия