Съставки
-
4 средно големи картофа
-
1 глава броколи
-
200 гр. кашкавал
-
1/2 ч.ч. прясно мляко
-
100 гр. бекон
-
сол, черен пипер на вкус
-
индийско орехче
-
масло
-
малко зехтин
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса. |
2
|
Сложете картофите да се варят в леко подсолена вода докато леко омекнат. Обелете ги и ги нарежете на кубчета. |
3
|
В намазнена със зехтин тавичка, подредете картофите и накъсаното на малки парчета, броколи. |
4
|
Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. |
5
|
Настържете кашкавала с ренде и поръсете половината от него върху зеленчуците. Залейте всичко с прясно мляко. |
6
|
Покрийте тавичката с фолио и печете за около 20 - 25 минути. |
7
|
Махнете фолиото, поръсете с останалия кашкавал и нарязания на дребно бекон, и печете още 5 минути или до получаване на хубав загар. |
Kоментар