Съставки
-
120 г. артишок от консерва, без мазнина*
-
50 г. спанак (пресен или замразен)
-
250 г. бял боб от консерва, отцеден от течността
-
2-3 скилидки чесън
-
сокът на 1 лимон
-
магданоз
-
1 с.л. зехтин (по желание)
-
морска сол и прясно смлян черен пипер
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Прехвърлете в блендер всички съставки - артишока*, спанака, боба, чесъна, лимоновия сок и магданоза. По желание добавете малко зехтин. При необходимост добавете малко вода. Блендирайте, докато се получи паста. Не е нужно да е абсолютно гладка, по-добре да има малки парченца. Подправете с морска сол и черен пипер. |
3
|
Може да сервирате върху филийки квасен хляб, с крекери или зеленчукови пръчици. Поръсете с още пресен магданоз и парченца артишок. |
4
|
*Избирайте артишок в консерва или бурканче без мазнина. Изплакнете добре или накиснете за 30 минути в студена вода, за да се отмие лимонената киселина. |
Kоментар