Съставки
-
500 г свинско месо
-
2 глави лук шалот
-
3 - 4 скилидки чесън
-
200 г доматено пюре
-
дафинов лист
-
1,25 л бульон
-
сол, черен пипер, зехтин
-
малка концерва царевица
-
средна консерва червен боб
-
люто, колкото харесвате
-
магданоз
Как да приготвим
1
|
Нарежере месото на хапки и го мариновайте с малко зехтин, червен и черен пипер. Ако имате време, сложете в хладилник за няколко часа. |
2
|
Загрейте малко зехтин в дълбока тенджера и запържете месото до златисто. Добавете бульона, дафиновия лист и оставете да къкти на по - слаб огън за около час, два или до готовност. |
3
|
В отделен съд запържете лука и чесъна до златисто. Отцедете червения боб и царевицата, и ги добавете към в тигана. Сложете люто, колкото ви харесва и добавете доматеното пюре. Задушете за няколко минути и добавете запръжката към основното ястие. |
4
|
След 15 минути свалете от котлона и гарнирайте с малко магданоз по желание. |
5
|
Поднесете с препечен хляб и внимавайте с лютото. |
Kоментар